Contactgegevens:

atelier De Nieuwe Engel  
IJsseldijk 63 telefoon: 0570-564 554
8196KC Welsum Email: info@denieuweengel.nl

Hoe komt u bij atelier De Nieuwe Engel?

Algemene opmerking: in Welsum aangekomen is de molen 'Houdt Braef Stand" uw 'baken'.

Met de auto:
Vanuit het Oosten:

Vanuit het Oosten rijdt u naar Olst, waar u tot 's avonds 22.00 uur met de pont kunt overvaren (bij hoog water even NOS teletekst controleren op het mogelijk uit de vaart zijn: pag. 723). Vanaf de Veerweg slaat u linksaf en rijdt u in een minuutje naar De Nieuwe Engel.
Vanuit Wijhe neemt u de Wijhense pont en rijdt u vanaf de Veerweg weer linksaf, nu zo'n 5 minuten naar het atelier.
Vanuit Deventer kunt u de snellere route aan de Oostkant van de IJssel volgen naar Olst, en daar de pont naar Welsum nemen. De mooie touristische route neemt u door over de brug in Deventer te rijden, richting Twello. Bij het eerste kruispunt bij het tankstation slaat u rechtsaf de wijk De Worp in. Aan het einde van de weg volgt u de IJssel Noordwaarts, en slaat op de rotonde dus linksaf. (Zodra u verderop Terwolde binnenrijdt slaat u rechtsaf en volgt de Bandijk.) Vanaf de brug van Deventer bent u in een kwartier in Welsum.

A50 vanuit het Noorden:
U neemt de A50. Ongeveer halverwege het traject Zwolle-Arnhem neemt u de afslag Heerde Zuid/ Epe Noord. Onderaan de afrit slaat u linksaf richting Heerde. Na de rotonde en voorbij verpleeghuis "Wendhorst" slaat u in de ruime bocht (naar links) rechtsaf een woonwijk in. Deze weg leidt u alsmaar rechtdoor over het kanaal en rechtstreeks naar de IJssel. Hier aangekomen vervolgt u de dijk Zuidwaarts en u slaat dus rechtsaf. Na enkele minuten rijdt u Welsum binnen en vindt u De Nieuwe Engel bij de molen.

A50 vanuit het Zuiden:
U neemt de A50. Ongeveer halverwege het traject Arnhem-Zwolle neemt u de afslag Vaassen/Terwolde. Onderaan de afrit slaat u linksaf richting Terwolde. Deze weg volgt u helemaal tot u Terwolde binnenrijdt. Hier slaat u direct linksaf zoals het ANWB-bord waar Welsum op staat aangeeft, en na enkele meters (!) meteen weer linksaf door een woonwijk. (Mocht u deze tweede weg missen, dan rijdt u naar de kerk. Hier slaat u bij de supermarkt linksaf en aan het einde van de weg rechtsaf.) Deze weg leidt u naar een "kruispunt" onderaan de IJsseldijik. U slaat rechtsaf en rijd bovenaan de dijk bij Camping De Scherpenhof linksaf de dijk op. Na enige minuten rijdt u Welsum binnen en vindt De Nieuwe Engel bij de molen.

Met openbaar vervoer:
Ook met openbaar vervoer is De Nieuwe Engel goed te bereiken! Vanaf station Olst is het enige minuten lopen naar de veerpont (vaart tot 22.00 uur; let op: de pont kan uit de vaart zijn genomen bij hoog water! Controleert u even voor vertrek!). Aan de overkant van de IJssel maakt u een wandeling langs de oever van enige minuten tot aan het atelier.